Välkommen till webbhotellfakta.se

För att skaffa en egen webbsida p� Internet behöver du i regel tre saker. För det första behöver du bygga själva sidan med texter, bilder osv. För det andra bör du ocks� ha ett eget domännamn. För det tredje behöver du plats p� en server för att publicera webbsidan. För att lösa den tredje punkten använder du enklast ett webbhotell.

P� webbhotellfakta.se hittar du generell information om webbhotell och webhosting, vad du ska tänka p� inför att välja webbhotell och mycket annat.
Webbhotell
Om Webbhotell

Det enklaste och oftast ocks� billigaste sättet att göra en sida tillgänglig p� Internet är att hyra in sin webbsida p� ett webbhotell. Pricipen för ett webbhotell är att de hyr ut plats för webbsidor åt företag och privatpersoner p� ett antal servrar som är anslutna till Internet.

Läs mer om vad webbhotell är för något
Hosting
Olika typer av Hosting

Det finns flera olika typer av hosting av en webbsida som lämpar sig för olika webbsidor med olika krav p� prestanda och mängd besökare.

Läs mer om olika typer av hosting
Välja Webbhotell
Tips för att välja Webbhotell

Inför valet av webbhotell bör man fundera över vilka krav man har för sin webbsida. Detta bör man göra för att att man ska hitta rätt plattform och senare kunna jämföra de olika webbhotellen med varandra p� ett bra sätt. Alla webbsidor har olika krav och det är viktigt att man tänker igenom detta noga.

F� nyttiga tips inför valet av Webbhotell
Svenska Webbhotell
Svenska Webbhotell

I sverige finns det idag ett par större webbhotell och en uppsj� av mindre.

Hitta svenska Webbhotell
Ordlista Webbhotell
Ordlista för Webbhotell

Det finns en hel del ord och förkortningar i webbhotellvärlden som kan behöva en förklaring. De flesta hittar du förhoppningsvis i vår ordlista.

G� till ordlistan för Webbhotell

 
hem
om webbhotell
typer av hosting
tips för att välja webbhotell
svenska webbhotell
ordlista
relaterade lankar
om webbhotellfakta.se